Blue blood and fine wines – a culinary journey to Sisi

Friday, June 13, 2025, 6:30 PM
AIDA Restaurant at the Festspielhaus Baden-Baden

“Elisabeth” & Gourmet Package: A Musical Evening for All Senses

The musical by Michael Kunze and Sylvester Levay – Schönbrunn version


An evening full of music, fine food and exquisite wines awaits you as part of the Baden-Baden Wine & Gourmet Festival.


At the Festspielhaus Baden-Baden, you will experience the successful musical “Elisabeth”, which tells the fascinating story of the Austrian Empress Sisi – lavishly staged with magnificent costumes, outstanding performers and a large orchestra. The historical “Kaiserbahnhof” from 1892 offers the ideal setting for this special evening.


Before the performance, we will treat you to fine Austrian delicacies – inspired by the Empress’s preferences, freshly prepared and elegantly presented. During the intermission, sommelière Natalie Lumpp invites you to an exclusive wine tasting in the Club Lounge. Presented will be distinctive white and red wines from three outstanding Austrian wineries: Weingut Tesch from Mittelburgenland, Weingut Ludwig Neumayer from the Traisental, and Weingut Mantlerhof from the Kremstal.


After the performance, gourmets and music lovers meet for a stylish conclusion at the AIDA Bar: enjoy fine cheeses, a glass of red wine and good conversation in the historic setting of the Kaiserbahnhof.


The Festspielhaus Baden-Baden, with 2,500 seats, is one of the largest venues for classical music in Europe. The combination of neoclassical charm and modern architecture provides the perfect setting for an experience that unites culture and culinary pleasure in the most beautiful way.


Programme schedule:


6:30 pm
Austrian delicacies as finger food in the AIDA Bar


7:30 pm
Performance of the musical “Elisabeth” – the moving story of Empress Sisi in a magnificent production with a full orchestra


During the break
Wine tasting with sommelière Natalie Lumpp in the Club Lounge:
Wines from Weingut Tesch, Weingut Ludwig Neumayer and Weingut Mantlerhof


After the show
Conclusion at the AIDA Bar with fine red wine, cheese and conversation in the atmospheric Kaiserbahnhof from 1892

155.90 euros per person

Seats are limited.

Reservations are also possible by:

Phone: +49 (0) 7221 3013 101

Die Location

AIDA-Restaurant

AIDA – Kulinarik mit Geschichte im Festspielhaus Baden-Baden

Im ehemaligen Wartesaal des Alten Bahnhofs Baden-Baden begeistert das Restaurant AIDA mit historischem Charme und feiner Küche. Stuckdecken, Parkettboden, Kristalllüster – das stilvolle Ambiente erinnert an die mondäne Jahrhundertwende und schafft den perfekten Rahmen für genussvolle Konzertabende.

An Veranstaltungstagen öffnet das AIDA zwei Stunden vor Beginn. Aufgrund begrenzter Plätze wird eine frühzeitige Reservierung empfohlen.

Seit 2017 prägt Spitzenkoch Harald Wohlfahrt als kulinarischer Berater die Küche des Festspielhauses. Seine Handschrift zeigt sich in raffinierten Menüs mit regionalem Fokus – etwa bei badischem Spargel mit Hummer oder Zanderfilet im Strudelteig.

Gastro-Chefin Sabine Bernhard und Küchenchef Andreas Hack sorgen mit ihrem Team für exzellenten Service auch bei engem Zeitfenster: Drei Vier-Gänge-Menüs stehen zur Auswahl, begleitet von ausgesuchten Weinen.

Auch die Pausenimbisse wie der beliebte „Baden-Teller“ tragen Wohlfahrts Handschrift – kleine Kunstwerke, serviert mit einem Glas Champagner.

AIDA – wo große Opern auf große Küche treffen.

Festspielhaus und Festspiele
Baden-Baden gGmbH

Beim Alten Bahnhof 2
7650 Baden-Baden

info@festspielhaus.de

Festspielhaus Logo
AIDA Restaurant (c)_TomBaMedia

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